Zelfklevende steenstrips

Zelfklevende steenstrips

december 20, 2021 Uit Door admin

De voordelen die steenstrips hebben is dat het een moderne look geeft aan uw woning. Ook is het handig om de steenstrips te gebruiken als bedekking als een muur aangetast of lelijk is. De steenstrips worden de laatste jaren steeds populairder en je ziet ze steeds meer voorbijkomen bij woningen. Zo gebruiken de meeste mensen steenstrips voor het opknappen van de gevel. Vaak willen ze de gevel van een woning beter afgewerkt hebben en dat kan door middel van steenstrips. De steenstrips zijn makkelijk te combineren met isolatiemateriaal en geef uw muur een authentieke uitstraling zonder dat u rekening moet houden met het ruimteverlies. Bij het gebruiken van bakstenen zal het ruimteverlies een stuk groter zijn en dat is de keuze die u kunt maken. De strips zijn gewoon makkelijk toepasbaar en geven een mooie uitstraling aan uw woning. 

Plaatsen van steenstrips

Bij het plaatsen van de steenstrips of 3d wandpanelen hoeft er geen extra fundering gemaakt worden zoals bij traditionele bakstenen. Hierdoor zul je een hoop besparen in kosten en tijd. Ben je benieuwd hoeveel het allemaal gaat kosten voor u? Vraag dan informatie bij een gespecialiseerd bedrijf in steenstrips. Het enige wat u moet doen is een situatieschets maken en de afmetingen doorgeven van de desbetreffende ruimte/muren.

Schoonmaken erg eenvoudig

Het onderhouden van de steenstrips is eenvoudig en kan al worden gedaan met water en een doekje. Ook kunt u de stenen schoonpoetsen met een zachte borstel zodat ze niet beschadigen. Voor het schoonmaken van de stenen word afgeraden om met zuurhoudende producten te werken. Ook word het gebruik van hogedrukreinigers, staalborstels en chemische middelen zeer afgeraden. Met deze middelen is de kans groot dat u de stenen beschadigd en dat willen wij voorkomen. Voor de steenstrips die geplaatst zijn achter het gasfornuis raden wij aan om deze te impregneren. Hierbij zullen de steenstrips vuil, vet en vloeibare middelen afstoten.

Kiezen van steenstrips

Als u kiest voor natuursteenstrips moet je rekening houden met een aantal aspecten. Bij de natuursteen is het zo dat ze anders zijn gebakken dan de keramische stenen waardoor ze gevoeliger zijn voor vuil en vloeibare middelen. Bij de natuursteen is het zo dat het vuil zich makkelijker hecht aan het oppervlak en ook vocht zal eerder in de steen strekken dan bij keramiek. Dus bij natuursteen is het belangrijk dat de kachel op een plek staat waar hij niet nat of vuil word.